Подготвят спортен празник в Радомир

Снимка: Община Радомир

Поводът е 23 юни, когато се отбелязва Международния олимпийски ден

Община Радомир и Клуб "Олимпиец” - Радомир организират олимпийски празник и лекоатлетически крос, по случай 23 юни - Международен олимпийски ден. Празникът ще се проведе на 22 юни /понеделник/ от 12:00 часа на стадион "Христо Радованов" в Радомир. В програмата са включени демонстрации по карате от Клуб Цанев, с ръководител Антони Дамянов. За настроението на присъстващите ще се погрижи певицата Инес Михайлова. Водещи на празника ще бъдат Ева Емануилова, Атанаска Методиева, Кирил Петров и Методи Петров.

Лекоатлетическият крос за мъже и жени няма да има състезателен характер, а ще се проведе на олимпийския принцип, според който важно е участието. За всички участници са предвидени тениски и грамоти. От Клуб “Олимпиец” ще изненадат всеки участник със специален сувенир. В кроса тази година няма да се допускат ученици, поради епидемичната обстановка в страната. Предвижда се в кроса да вземат участие около 40 мъже и жени.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, увери Доротея Костадинова, председател на Клуб "Олимпиец” - Радомир. Присъстващите ще бъдат на отстояние един от друг, а по трасето ще пускат най-много трима участници едновременно.

На празника ще присъстват официални гости от Българския олимпийски комитет, Национална спортна академия “Васил Левски”, както и ветерани и действащи спортисти от общината. 

Клуб "Олимпиец" - Радомир, е една от малкото подобни структури в страната. Той е създаден през 2004 г. от група ентусиасти от Радомир, като сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Целите на сдружението са да подкрепя спорта и да възпитава децата и младежите в духа на олимпийските ценности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK