Отборите от НПГ – Гоце Делчев, се връщат с награди от Националното състезание “Млади таланти в модата“

Снимки: НПГ

Колективът на НПГ „Д. Талев“ се поздрави с поредния успех – две трети места на Националното състезание „Млади таланти в модата“. Успешно беше представянето и на двата училищни отбора, в които участваха ученици  от осми до дванадесети клас включително на направление „Облекло“.

Регламентът на състезанието предвижда преминаване през  няколко етапа. Затова подготовката за него е продължителна. Темата се обявява през месец декември и до февруари се провежда училищен кръг, след което най-добрите портфолиа се изпращат в МОН. Там специалисти определят кои от тях заслужават да участват в националния кръг. Тази година темата на състезанието беше „Геометрия“. Тя трябваше да бъде видяна през погледа на младите хора в градска среда. От 60 отбора бяха класирани 17, които си дадоха среща на Националното състезание, проведено  в град Хасково.

Отборите на НПГ „Димитър Талев“ бяха ръководени от главен учител Елена Иванова и старши учител Соня Воденова – преподавателки в училището. Със задълженията на дизайнер в отбора на г-жа Иванова се справи деветокласникът Велик Попов, на технолог – Мария Григорова от 11. клас и на  манекен – Кико Кардашев – също единадесетокласник . А в отбора на г-жа Воденова тези „длъжности“ изпълняваха съответно Станислава Анзова от 8. клас, Златина Ковачева от 12. клас и Наско Шопов от 10. клас.

По време на състезанието отборите се явяват пред жури, за да  защитят предлагания модел. Учениците от Гоце Делчев отговаряха ясно и изчерпателно на въпросите, задавани от председателката на журито – доц. Капка Манасиева, и от неговите членове. Така те спечелиха трето място за най-добър дизайнерски проект. С трето място бяха удостоени и от Националната асоциация на училищата по мода.

ИНФОМРЕЖА честити на всички наградите и пожелава на учениците успешна реализация в областта на модата!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK