Подаряват пейки за най-добре изчистени терени в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Снимка: Община Благоевград

Най-активните участници в инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще получат подарък пейка, която могат да поставят около мястото, където живеят.

За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“ „по време на“ и „след“ почистването на адреса на събитието във фейсбук - „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“.

Самите снимки ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания ще бъдат обявени за победители. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията – 14 април в 16.00 часа на площад „Македония“.

Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.

Начало на инициативата ще бъде дадено на 6 април в 10.30 часа на площад „Македония“. Чистенето ще продължи на 7,13 и 14 април. Снимков материал може да се прилага в продължение на цялата кампания.

Община Благоевград апелира гражданите да се погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си и др.

На 5 април пред сградата на ТП „Държавно предприятие  горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да се превърнат зелените площи в още по-красиви, приятни и здравословни места.  

Организаторите подсигуряват материали за голямото почистване. За целта ще има разположени пет шатри, в централна градска част и кварталите в града.   За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“.

Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Нека бъдем единни в името на чист и зелен Благоевград! От нас зависи!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK