Подариха две купи и медали на ректора на ЮЗУ проф. Иван Мирчев

снимка: infomreja.bg, архив

Напълно в стила на ЮЗУ "Неофит Рилски", минути преди поредното заседание на Академичния съвет на университета, студенти спортисти по баскетбол и ски подариха купи и медали на ректора проф. Иван Мирчев. В знак на признателност и уважение, ръководство и състезатели на БК "Академик" връчиха на ректора купата и медал за третото място в крайното класиране на А група и медал за второто място в турнира за Купата на БФБ. Същото сториха и състезателите от отбора по ски към УСК "Академик".

Това са само част от спортните успехи на студентите от университета. През настоящия сезон те записаха високи резултати в студентските първенства по волейбол, футбол, тенис на маса, ски, плуване, футзал, баскетбол, ориентиране, тенис и други.

Най- високо оценени, обаче бяха успехите на отборите по баскетбол, хандбал, хокей на трева и футбол. Всички те записаха престижни класирания в държавните първенствата за мъже и жени.

Ректорът от своя страна обеща спортната база на университета, разположена на 10 декара площ да бъде завършена напълно до края на 2014 година.

До края на тази година ще бъде положена изкуствена настилка на футболните терени. Предстои и изграждане на боксова зала и плувен басейн.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK