Окръжен съд – Кюстендил, потвърди паричната гаранция на бомбаджията Никола Паунов

Снимка: Infomreja.bg

Прокуратурата пледира за по-голям размер на паричната гаранция

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, потвърди определението на РС – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение ,,Парична гаранция”, в размер на 200 лв. по отношение на Никола Паунов, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК, за държане на взривни вещества без съответното разрешително.

От страна на Окръжна прокуратура, прокурор Бисер Любенов заяви в зала, че не поддържа протеста на РП-Дупница, за вземане на мярка „Задържане под стража“, защото не са налице доказателства, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той пледира за по-висок размер на мярката „Парична гаранция“, с оглед тежестта на обвинението.

Служебният защитник, адвокат Йонко Гергов пледира, че размера на паричната гаранция е адекватно определен от първоинстанционния съд, предвид финансовото и здравословно състояние на обвиняемия.

Съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговата възраст и влошено здравословно състояние. Никола П. е неосъждан, има решение на ТЕЛК с 84% неработоспособност.

Никола Паунов е привлечен кат обвиняем затова, че на 18.02.2020 г. в гр. Дупница, в пристройка и дървен навес в двора на недвижимия имот, и в мазе на къща, е държал електродетонатори, без да има за това надлежно разрешение.

Определението е окончателно и не подлежи и на обжалване и протест.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK