В Гоце Делчев отбелязаха Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

Снимки: Община Гоце Делчев

На 2 юни 2017 година се навършват 141 години от гибелта на Христо Ботев. На този ден свеждаме глави в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и всички загинали за свободата на България.

Община Гоце Делчев организира по традиция полагане на венци и цветя пред бюст – паметника на Христо Ботев, което започна веднага след воя на сирените в 12.00 часа.

На възпоменателната церемония присъства кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и неговите заместници Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, общински съветници, представители на политически партии, учебни заведения и граждани.

Трогателно и вълнуващо бе участието на най-възрастния ветеран от войните в община Гоце Делчев - Иван Кутинов, който е на 97 години и също положи цветя на паметника на Христо Ботев.

Жителите на Гоце Делчев се гордеят с факта, че в Ботевата чета има трима четници от Неврокопския край. Това са Тодор Стоянов и Янко Атанасов от град Неврокоп и Атанас Свещаров от с. Горно Броди.

Техните имена са изписани на бюст-паметника на Христо Ботев, който бе открит в Гоце Делчев на 2-ри юни 2015 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK