С карнавално шествие, пленер и безплатна разходка с влакче отбелязаха 1-ви юни в Сандански

Снимки: Община Сандански

Денят на детето в Сандански започна с цветно и красиво карнавално шествие на децата от ДГ „Първи юни“ по главната ул. „Македония“. По-късно в парк „Свети Врач“ талантливи бъдещи художници рисуваха в пленер „Детство мое“, организиран от НЧ „Отец Паисий – 1919“. 

Обичаното от всички влакче в парк „Свети Врач“ разходи всички деца напълно безплатно. 

През целия ден за малки и големи община Сандански и Епископска базилика организираха работилничка за изработване на мозаечни пана. Всяко дете ще може да вложи своето въображение и талант всеки ден, до 4 юни.

Малко след 17:00 ч. за всички деца и родители бе открита обновената и освежена площадка за игра „Петлето“, където организаторите от Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” организираха много игри, песни и танци за всички деца.

Кметът на община Сандански Кирил Котев и заместник-кметът Зорица Органджиева призоваха всички да пазят детската площадка, за да дават добър пример на всички деца.

Празничният ден завърши с концерт на НЧ „Отец Паисий – 1919“ в 18:00 ч. на пл. „Алианс“. В него участие взеха ВГ „Звънче“, Фолклорна формация „Славей“, Танцов състав „Звездица“ и Танцова формация „Хоуп“.

Изненадите за децата не свършват. На 4 юни /неделя/ малки и големи могат да се забавляват с „Щура лаборатория“ – интерактивно научно детско шоу. В 10:30 ч. забавленията ще бъдат в село Катунци, в 15:30 ч. в село Струма и в 18:00 ч. в град Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK