Почти половината от зрелостниците от СОУ „Христо Ботев“ във Вълкосел с отлични дипломи

Снимка: Личен архив

Поредният випуск 2018, който завършва средното си образование в СОУ „Христо Ботев“ в сатовчанското село Вълкосел, е отново с много отличници.  

От 37 зрелостници 15 излизат с отличен успех от гимназията като от тях пълните отличници с дипломи 6,00 са 9.

През последния месец всички залягаха над учебниците, готвейки се за държавните зрелостни изпити, които минаха също успешно и вече абитуриентите от Вълкосел стягат куфарите за абитуриентската си екскурзия в Турция.

На 26. май те ще празнуват завършването на средното си образование в турския курорт Кушадасъ.

За втора поредна година випускниците от гимназията в сатовчанското село Вълкосел се отказаха от бала в местните заведения и решиха да похарчат определените от родителите им суми за специалните абитуриентски тоалети и аксесоари за емоционална и запомняща се екскурзия.

Всички зрелостници обаче се радваха и тази година на многолюдни семейни тържества по случай завършването на средното си образование, на които получиха много пожелания за бъдещи успехи в обучението си и реализацията в професиите, които са си избрали.

„На пръсти се броят и тази година онези, които няма да кандидатстват във ВУЗ, имаме вече приети студенти, а избраните специалности са медицина, фармация, педагогика, инженерни науки, право и др. споделиха от прекрасния и отговорен учителски колектив на СОУ
Христо Ботев“ – Вълкосел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK