Ученици от VII СУ „Кузман Шапкарев“ се включиха в междуучилищния конкурс „Живей здравословно!“

Снимки: Община Благоевград

Ученици от 1-ви до 4-и клас от VII СУ „Кузман Шапкарев“ - Благоевград, взеха активно участие в спортни предизвикателства, които са част от междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“.

Общо 495 ученици се включиха в спортната инициатива, която се изпълнява по проект „Заедно сме по-силни и можем да бъдем добри“.

Спортните предизвикателства включваха провеждане на стационна комбинация от упражнения с естествено-приложен характер. Учениците изпълняваха определени мисии, обединени от благородни каузи,като оказване на помощ и подкрепа на бедстващи туристи, сръчни строители, събиране на реколта и други игри.

Проектът „Заедно сме по-силни и можем да бъдем добри“ има за цел да мотивира учениците да спортуват, като средство справяне с гнева и агресията, за изграждане на умения за отборност, дисциплина и социално отговорно поведение, формиране на непримиримост към насилието и тормоза, подобряване на взаимоотношенията в училище.

Конкурсът се организира за поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK