Един век Надежда! Най-възрастният жител в Разложко празнува юбилей

Снимка: Община Разлог

Баба Надежда от Бачево бе поздравена от множество гости

100-годишен юбилей на баба Надежда Костадинова Сланчева отпразнува днес с близки и роднини в Бачево.

Баба Надежда е родена на 9 октомври през бурната 1919 година в с. Бачево в семейството на един от най-смелите борци за социална справедливост в Пиринския край Костадин Катранджиев. През целия си скромен живот тя не изневерява на идеите на своя баща въпреки инквизициите в дирекцията на полицията. Днес тази достойна жена, носеща не случайно прекрасното име Надежда, е достоен пример за нас със своето трудолюбие, честност, отговорност и себераздаване като родител и общественик.

Баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9 внуци, 13 правнука и 5 пра - пра внуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й - Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище.

Трудолюбива, с много борбен дух, прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна , споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкия живот.

 

Снимки: ОПО на БСП

КОМЕНТАРИ

Л. Кацарска13:07 - 09.10.2019
Още дълги, дълги години да й се радваме!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK