Пореден курбан за християнския празник Света Марина раздава утре неврокопчанинът Румен Ципаров

Снимка: Infomreja.bg

Три агнета за утрешния голям християнски празник Света Марина ще бъдат сготвени и раздадени на традиционния курбан за здраве, който неврокопчанинът Румен Ципаров организира повече от 10 години подред за храмовия празник на изградената от него църква на "Рибарниците" край Гоце Делчев.

В благотворителната инициатива тази година се включва и известната гоцеделчевска автобусна фирма „Вивел”, която утре ще извозва миряните до църквата "Света Марина" напълно безплатно.

Собственикът на атрактивните "Рибарници" на река Места край Гоце Делчев, Румен Ципаров, изгради красивия параклис със собствени средства и дарения. След завършването й църковната светиня бе осветена от покойния владика Натанаил. Оттогава на храмовия празник всяка година свещениците служат за здраве и благодат във вярата Христова. 

Църквата е единствената в региона, която носи името на света мъченица Марина. Затова на утрешния празник вярващи от цялата Гоцеделчевска духовна околия ще я посетят с надежда и упование за здраве и по-добър живот, като същевременно ще потърсят закрилата на мъченица Марина.

Храма Румен Ципаров построил след многократно повтарящ му се сън, в който мъченица Марина го молела да й построи храм на брега на рибарниците. 

"Този сън се повтаряше много често. Събуждах се, плачейки, че не мога да изпълня желанието й да построя църква, защото нямах пари. Толкова тежко преживявах този период от многократно повтарящите се сънища, че една нощ признах причината защо не започвам градежа. Казах на мъченицата в съня си: "Как да започна да градя църква, като нямам пукната пара, къща собствена си нямам, а ще строя църква", припомня си за пореден път терзанията от онова време Румен Ципаров. 

В един от сънищата, спомня си Ципаров, мъченица Марина му казала: "Ти започни само с лопата и кирки основите и църквата ще бъде построена, защото вярващите бедни и богати хора ще помогнат." 

"Така започнахме, без една стотинка и благодарение на помощта на вярващите и бизнеса в Гоце Делчев и региона я построихме", споделя още Румен Ципаров. Винаги обаче, когато заговори за сънищата си и началото на градежа на храма "Света Марина", сълзи рукват от очите му. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

CHICAGO21:27 - 16.07.2016
Браво РУМЕНЕ,ти си един ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,да си ЖИВ и ЗДРАВ.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK