Почитаме паметта на загиналите по пътищата

снимка: infomreja.bg, архив

11 души са загинали по пътищата в Кюстендилска област през миналата година, съобщиха от КАТ „Пътна полиция” по повод Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Тази година на 17 ноември ще бъде почетена паметта на хората, загинали при пътни инциденти в страната. През 2012 г. в региона са регистрирани общо 522  катастрофи, от които 92 са тежки с 11 убити. Произшествията с деца и юноши до 18 години са 9 с един загинал и 17 ранени.

От началото на 2013 г.  до 31 октомври са възникнали 404 пътно-транспротни произшествия в областта, от които 100 са тежки със 7 убити и 118 ранени. В сравнение със същия период на миналата година произшествията са с 26 по-малко, тежките са с 21 повече, а ранените - 29 повече.

Пътните полицаи от ОДМВР – Кюстендил призовават водачите да ползват редовно предпазните колани, да избират разумна скорост, да не шофират след употреба на алкохол и упойващи вещества, а пешеходците да проявяват разум и отговорност като участници в движението, за да има повече сигурност по пътищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK