Пъстротроцветната феерия засия с първия „Празник на цветята“ в Сандански

Снимки: Община Сандански

Под топлото слънце на красивия парк „Свети Врач“, днес зам.-кметът на община Сандански – Зорица Органджиева, откри и даде началото на пъстроцветната феерия и първия „Празник на цветята“ в курортния град. Поздравления за инициативата поднесе и зам.-ректора на Лесотехническия университет – проф. Емил Галев.

Подкрепени от Just married studio и Лесотехнически университет София вече цяла седмица текат проявите, посветени на цветния празник. След изложбата на деца и художничката Юлияна Луч, 250 деца от Сандански, с помощта на специалисти от Археологическия музей, изработиха пано от цветя с елементи от антични мозайки.

В проявите, посветени на „Празника на цветята“, ще се проведат три конкурса: за най-добър проект за цветна арт инсталация; най-добър ландшафтен проект и най-добра аранжировка от отрязан цвят. Всички посетители имаха възможността да разгледат изложбата, подредена на централната алея на парк „Свети Врач“.

Проектите от конкурса за цветна арт инсталация и ландшафтен проект са изработени от студенти. Те представиха своите проекти, които ще бъдат оценени от официално избрано жури. Гражданите на Сандански също ще могат да гласуват при оценяването на проектите. Победителите ще бъдат обявени в неделя – на 21 април от 12:30 на пл. „България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK