Почистват нерегламентираните сметища в Дупница

Снимки: Община Дупница

Пролетно почистване на нерегламентирани сметища и на цели райони в Дупница, тече вече седмица на територията на общината.

Поетапно, по график се премахват огромни маси боклуци, както и се привеждат във вид пешеходни зони и алеи.

В борбата с боклуците, освен човешка ръка, е включена и техника.

"За съжаление има много места, на които се изхвърлят боклуците от живеещите в съответния район. Например "Еврейските гробища" бяха заприличали на бунище и не случайно в момента там сме съсредоточили най-много хора и техника. Изрязваме храсти, разчистваме алеите и стълбищните подходи, а и изнасяме може би тонове боклуци. Призовавам, гражданите да бъдат така добри и изхвърлят отпадъците си на регламентираните места, а не където им попадне", заяви директорът на Дирекция "Екология и чистота", инж.Мая Спасова.

От Общината започнаха разпращането на уведомителни писма до домоуправителите на блоковете в града.

В него се казва, че съгласно "Наредбата за обществения ред" и във връзка със Закона за управление на етажната собственост, междублоковите пространства трябва и са задължение на собствениците на живущите или наемателите да бъдат почиствани и поддържани целогодишно.

По закон, отговорен за това се води домоуправителят, който отговаря пред институциите и трябва да уведоми живущите да поддържат и почистват своя района, а санкцията за неспазване е до 500 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK