Починалата пациентка не е приемана в МАБЛ-Благоевград и "Пулс", търсила джипито си

Снимка: Infomreja.bg

Д-р Тодорка Мущрина каза, че днес не е готова да говори по темата

Няма нарушение от страна на МБАЛ-Благоевград, по случая с починалата жена пред КОВИД отделението в болницата.

Това показва вътрешната проверка на база събрани обяснения от служителите на Спешния приемен център и коронаотделението.

Пациентката е била много зле. 10-ина дни е лекувана вкъщи, явно не както трябва, и е дошла до личния ѝ лекар. Вече прочетох обясненията на колегите – тя не е влизала в СПО. Нейна близка е показала документи на пациентката на дежурния лекар. Лекарката ги е насочила към „Пулс“, съобщи д-р Огнян Митев – директор на МБАЛ.

Той бе категоричен пред ИНФОМРЕЖА, че жената не е влизала в структурите на болницата и не е заведена в информационната система като пациент.

ИНФОМРЕЖА се свърза и с личния лекуващ лекар на 68-годишната жена. Д-р Тодорка Мущрина каза, че днес не е готова да говори по темата, но следващата седмица би могла.

68-годишната жена не е била изпратена за хоспитализация в частната болница "Пулс". Това заявиха от здравно заведение пред БНТ.

Както стана ясно, в рамките на два дни от случая, които изтичат днес, се очакват резултати от проверката на ИАМН, РЗОК и РЗИ-Благоевград.

 

 

КОМЕНТАРИ

Не разбиращ15:52 - 11.12.2020
Съболезнования на близките. Жената е била с пневмония. Влошило се е състоянието ѝ. Но защо роднините ѝ не са извикали бърза помощ, а са тръгнали с нея да обикалят по болниците?
Георги12:19 - 11.12.2020
Това е здравната система а в Благоевград е трагедия
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK