Преболедувалите COVID-19 в Турция ще се ваксинират с една доза на Pfizer/BioNTech

Снимка: МЗ, архив

Над 52 милиона души вече са ваксинирани против COVID-19 в Турция

В Турция отменят ваксинирането с втора доза от препарата на Pfizer/BioNTech за лица, които са прекарали коронавируса, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк, като се позовава на турското министерство на здравеопазването.

От Министерство на здравеопазването изпращат текстови съобщения на хората, изкарали COVID-19, в което е посочено, че втората доза ваксина на Pfizer/BioNTech за тях на този етап се отменя.

В съобщението пише още, че поставянето на втората доза ваксина на Pfizer/BioNTech се отменя в съответствие с решение на Научната комисия за борба с коронавируса, според което една доза от този препарат е достатъчна за лицата, прекарали коронавируса.

На последното заседание на комисията на 30 юни, председателствано от министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа, също така е било постановено, че хората, прекарали COVID-19, може да се ваксинират срещу заболяването 3 месеца след прекарания вирус, вместо 6 месеца след болестта, както бе досега.

Над 52 милиона души вече са ваксинирани против COVID-19 в Турция. Ваксинационната кампания в Турция стартира в средата на януари. Гражданите могат да избират между препаратите на китайската компания Синовак, на Pfizer/BioNTech или руската ваксина Спутник V. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK