Вътрешният министър за случая "Пелов": Критиките са безпощадни, приемам ги

Снимка: Infomreja.bg

Полицията е била близо до заляването на избягалия затворник Владимир Пелов преди убийството му. 

Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в Бургас.

Той определи убийството на Пелов като малшанс.

Според Радев полицейските служби са били много близо до разкриването на мястото, където избягалият затворник се е укривал.

„Ние сме го следили и сме били на крачка ние да го заловим, преди да стане това убийство.  Така се случва, както много подходящо казва бивш техен колега, малшанш сме имали да не сме ние и се е получило убийството”, подчерта Радев.

Вътрешният министър уточни, че информацията, която се тиражира в медиите е различна от тази, която му е била подадена от професионалното ръководство на ведомството.

„Добре е, че не е направил по-големи бели, защото видяхте какво намерихме в на мястото, където се е укривал, имаше взривни вещества и ръчни гранати”, коментира Радев.

Министърът уточни, че след приключване на вътрешната проверка на МВР ще стане ясно дали ще има уволнени или наказани полицейски служители.

„Критиките са безпощадни, приемам ги, но заставам изцяло зад екипа, който работи по случая си издирването на двамата затворници”, коментира от своя страна главният комисар на МВР Младен Маринов. Той уточни, че полицията разчита на активността на гражданите, защото не може да бъде навсякъде.

„Чухте какво каза домоуправителката на блока – че тя тези лица не ги е виждала вътре. Така че при положение, че тези лица са подпомагани и се крият в един апартамент, смятам, че полицията трудно би стигнала до това нещо. Но въпреки това имаме информация, бързо намерихме и торбата с взривовете”, каза Младен Маринов./ бТВ

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK