3-ма с бронхопневмония са приети в Кюстендилската болница, чакат резултати

Снимки: Infomreja.bg

Петър Паунов: Не се струпвайте в Спешното отделение, сега не е времето да си оправяте пъпки и брадавици

3-ма души са приети с бронхопневмония в Кюстендилската болница, в момента се преглежда четвърти пациент. Благодарение на бързите противоепидемични мерки гриповият щам, от типа Б, вече не е сред нас. Това е добрата новина, лошата е, че според тълкованията на щаба, всяка пневмония може да бъде предизвикана или от простудно заболяване, или от коронавирус, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

По негови думи тримата пациенти са в задоволително състояние, няма нищо притеснително. Те са настанени в Гръдното отделение, ако се установи, че имат коронавирус ще бъдат преместени.

„Моля Ви, не се струпвайте в Спешното отделение, тъй като можете да си тръгнете с нежелан подарък от там. Не е време сега да се оправят пъпки, брадавици и всичко, каквото Ви е хрумнало. Моля, не си търсете поводи да излизате навън, не пазарувайте по 100 грама само, за да бъдете навън и да седите в магазините. Ключовото в момента е самодисциплината, спазването на дистанцията и мерките, които са предписани.

Ясно е, че коронавирусът е тук, виждате какви поражения нанася на целия свят, нека заедно да положим необходимите усилия това да не се случи при нас.

Както вече стана ясно, всеки който е с двустранна бронхопневмония се тества за КОВИД – 19. В момента никой няма работа в Спешното приемно отделение на болницата. Оставете медиците да работят спокойно, за да не се претоварва системата и да могат да бъдат приемани само спешните случаи. За всички съмнения се обръщайте към личния лекар. По-голямата част от тези случаи не се лекуват в болница, а се лекуват у дома. Тук не е необходимо напрежение и паника“, категоричен беше градоначалникът.

Паунов обяви още, че в Спешното отделение има отделен кабинет, като пациентите не влизат в самото отделение. На място се преглеждат хората с грипоподобна симптоматика, извършват се необходимите снимки, като целта е да не излизат от този кабинет.

Кметът благодари и на доброволците, които вече са се записали в Общината. Техният брой е 76, новите са 23-ма.

От вчера 2 лица са поставени под карантина, като към този момент няма данни за нарушители на територията на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK