Почина един от заразените с COVID-19 в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Новите заразени са 6-ма

Почина един от заразените с коронавирус жители на ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. 60-годишният мъж е издъхнал през нощта, съобщи директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев", д-р Александър Величков.

По негови думи мъжът не е имал съпътстващи заболявания, но е бил с пневмония. „Той бе сред първите установени в ромския кв. "Изток", но постъпи едва на следващия ден през Спешния център. За съжаление при него нещата се развиха много бързо", каза д-р Величко

Към този момент в Ковид – отделението в кюстедилската болница са настанени за лечение 6-ма пациенти, на трима от тях продължава състоянието им да е тежко. През днешния ден няма новопостъпили, увери още д-р Величков.

По последни данни от Министерство на здравеопазването нови 6 случая на коронавирус са установени в Кюстендил, като всички са от ромския квартал „Изток“.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, заради заформилото се огнище на COVID-19, в ромската махала беше наложена 24 - часова карантина, като строго се забранява влизането и излизането от квартала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK