Почина д-р Емил Илиев – създател на джаз фестивала в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Д-р Илиев заема ценно място в сърцето на Банско, което никога няма да бъде изтрито

Почина д-р Емил Илиев – създател на джаз фестивала в Банско.

Човек на достойнството, музиката и откровеността. Д-р Илиев заема ценно място в сърцето на Банско, което никога няма да бъде изтрито.

За кончината му съобщиха организаторите на фестивала:

Отишъл си е доктор Емил Илиев, човекът, който създаде и доведе почти до четвърт век Банско джаз фест. Не сме били особено близки с него, той беше рязък човек, но винаги открито поставяше своите условия на работа, никога не ни лъжеше, и в крайна сметка е причината да прекарваме чудесните августовски фестивални дни всяка година, сред любима музика и приятели със сходен вкус. Веднъж ми разказа за безкрайно сложната схема, по която успява да настани музиканти и доста журналисти по хотелите, за да се случва фестивала, и му свалих шапка за комбинативността. Тази година беше бесен на цялата ситуация с коронавируса, но държеше да има фестивал, и фестивал имаше. Дали ще го има и догодина? Дано се намерят хора, които, обединени, да успеят да постигнат това, което той постигаше сам в продължение на 23 години.

За първи път международният музикален форум е организиран през 1998 г. Според създателя му всичко започва по-рано - в началото на 90-те години, в хотел, разположен в местността Бетоловото, на 14 километра от Банско, пише 24 часа.

Д-р Илиев е роден през 1947 г. Той е дерматолог и специалист по акупунктура.

Почетен президент е на Българското дружество по традиционна китайска медицина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK