Почина болният от коронавирус кюстендилец

Снимка: Infomreja.bg

62-годишният мъж се лекувал дни наред в дома си преди да постъпи в болница

62-годишният пациент, който беше диагностициран с коронавирус в Кюстендилската болница, почина днес малко преди 18 часа, обяви пред ИНФОМРЕЖА, директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, д-р Александър Величков.

„Мъжът от години наред е страдал от артериална хипертония. При нас постъпи с тежка пневмония и тежка дихателна недостатъчност, като симптомите са започнали доста по-рано в дома му. Бил е болен, чакал е да отмине, но ето, че се стигна до фатален край. Съжалявам, че така се развиха нещата, но нямаше какво да се направи. Бог да прости човека“, обяви още д-р Величков.

Кюстендилец беше приет в четвъртък в Кюстендилската болница в изключително тежко състояние. „За съжаление нашият пациент почина на третия ден от лечението му. Други 10 пациенти, които са били преди това с него в едно отделение са под карантина. Предстои на четвъртия ден да им направим тестове, такива са препоръките на националния щаб. Под карантина са и медицински лица, които са имали контакт с него“, коментира още Величков.

Починалия мъж е живеел с майка си, той не е сред лицата, които са се завърнали от чужбина. Майка му е в добро здравословно състояние и също поставена под карантина. Тя се обслужва ежедневно от служители на социалния патронаж към общината.

Жертвите на коронавирус в страната вече са 6, обяви и началникът на Националния щаб, ген. Венцислав Мутафчийски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK