Кметът Камбитов откри „Спортна панорама 2019“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Отбелязан бе и Световният ден на ходенето

Кметът д-р Атанас Камбитов откри осмото издание на „Спортна панорама“ в Благоевград. Той поздрави представители на всички спортни клубове, които днес представиха своите отличия на площад „Македония“ и им пожела успех.

Създадохме традиция! Много се радвам, че с всяка година участниците и децата на площада стават все повече. Представителите на спортните клубове имат възможност да покажат успехите и медалите, а те за наша радост и гордост никак не са малко. Сигурен съм, че тук са бъдещите шампиони на България – тези, които ще прославят Благоевград и България пред света.

Целта на Спортната панорама е да привлече децата към спорта. Тази година участват над 30 клуба, които се презентират. Римляните са казали „Здрав дух, здраво тяло!“. Община Благоевград има ангажимент да създава добри условия и спортни бази, ще продължим да работим в тази посока. Нашата община е една от малкото, които предоставят безплатно за ползване всички бази на спортните клубове. Така и трябва да бъде! Успех на всички, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

След старта на събитието, домакинът д-р Камбитов, заедно с всички гости стана свидетел на изключителни демонстрации, представени от спортните клубове в Благоевград. Сред демонстрациите бяха такива по таекуон-до ITF, спортна и естетическа гимнастика, бокс, джудо, шах, баскетбол, спортна стрелба и др.
Паралелно със спортната панорама, Община Благоевград отбеляза и Световния ден на ходенето.

Проявата е част от Националната програма на БАСВ за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK