Тържествен рождественски концерт в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Снощи в една от залите на Неврокопската митрополия беше изнесен празничен рождественски концерт. В програмата бяха включени тържествени химни - песнопения, изпълнени от Византийски хор на енорията „Света Троица“ – Драма, под ръководството на протопсалт Николай Стефанакис, който за втори път гостува в Гоце Делчев със свои ученици. Концертът беше изнесен с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Прочувствени слова за същността на Рождество Христово произнесе Негово Високопреподобие архимандрит Герасим. Той говори и за отношението на съвременния човек към вярата, за неговото общуване с  Христос.

В края на концерта на сцената излезе Цветелина Татанова, която изучава богословие и византийска музика  в Гърция. Тя беше поздравена лично от митрополит Серафим, който изрази надеждата , че след завършването си българката ще се върне тук, за да прилага знанията, които придобива сега.

Празникът завърши с думите на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим за „взаимни чувства на братска любов, приятелство, добросъседство и обща вяра в православната ни църква“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK