Три жени и дете загинаха при катастрофа на магистрала "Тракия"

Снимка: bTV

Сигнал за тежък пътен инцидент е получен в 6.10 часа тази сутрин. На АМ „Тракия“, в района на 107 км, лек автомобил „Фолксваген Транспортер“ се ударил в товарен „Мерцедес 317“, съобщава БГНЕС.

В резултат на удара на място са загинали четирима, а други трима са настанени в болнично заведение. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Лек автомобил Фолксваген с чужда регистрация се блъснал отзад в намаляващия скоростта товарен автомобил "Мерцедес" с българска регистрация и се преобърнал на пътя.

В колата са пътували трима мъже, три жени и дете на около 2 години. На място са загинали жените и детето. Няма данни за употреба на алкохол и наркотици от 36-годишния шофьор на камиона. С дрегер за алкохол е тестван и водачът на лекия автомобил, резултатът е отрицателен.

В рамките на три часа, от 7 до 10 часа, движението е било затруднено, поради предприетия оглед. В спасителната акция по изваждане на телата са участвали и служители на пожарната.

Образувано е досъдебно производство за изясняване на обстоятелствата около тежкия инцидент. Другите пътници в колата, мъж и жена на 32 години и седемгодишното им дете, са закарани в Спешния център на УМБАЛ "Пловдив", където им се оказва медицинска помощ.

По първоначални данни няма опасност за живота им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK