Почетоха паметта на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Кюстендилци сведоха глави в знак на почит към паметта на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков. С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на възпоменателния паметник в Кюстендил бе почетена 30-годишнината от смъртта им.

По традиция на паметника се събраха много граждани, туристи, приятели и близки на двамата алпинисти. И тази година синът на Людмил Янков - Людмил младши бе придружен от съпругата си Маргарита и малката си дъщеричка Мадлена.

Изпълненията на туристи от хор "Осоговско ехо" и рециталът на кюстендилски ученици по традиция бяха неизменна част от атмосферата. Венци и цветя бяха поднесени от общинска администрация - Кюстендил, областна управа - Кюстендил, ТД "Осогово", политически партии, граждани, ученици.

Сред присъстващите приятели на Людмил Янков за поредна година бе и Росен Димитров. "Людмил беше много добър планинар и човек и каквото и хубаво да се каже за него ще бъде малко. Не познавам друг такъв. Винаги е бил душата на компанията, винаги се е раздавал за близките и приятелите. Храня най-топли чувства към него и докато съм жив ще е така", каза Росен Димитров.

Людмил Янков и Стоян Наков загиват по време на тренировъчен лагер на националния отбор по алпинизъм под връх "Камилата" в Рила планина на 17. април 1988 година.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK