Стена на славата и "Тайната градина" бяха открити на първия учебен ден в Трето ОУ -Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ

Стена на славата и "Тайната градина" бяха открити на първия учебен ден в Трето ОУ "Братя Миладинови".

Нови три витрини, в които са поставени отличия на Трето ОУ грейнаха в коридора на втория етаж. Гостите на училището могат да се запознаят с успехите на учениците и учителите, като разгледат новата стена на славата. 

В същия ден се сбъдна мечтата на два поредни Съвета на децата в Трето ОУ – училищната библиотека отново отвори врати. Напълно обновена, благодарение на подкрепата на Национална мрежа за децата и ръководството на нашето училище, тя ще приема своите малки читатели и през тази учебна година. Най-верните й приятели, които първи прекрачиха нейния праг, бяха учениците от ІV „Б“ и VІІ „Б“ клас с техните класни ръководители. Децата бяха подготвили красиви стихове за книгите, които рецитираха пред гостите на официалното откриване.

Възраждането на училищната библиотека започва през май 2017 година. Тогава представители на Училищния съвет на децата в Трето основно училище вземат участие в конференция на ученическите обединения, гр. София. Там се появява идеята за проект „Тайната градина“, както днес се казва и самата библиотека. Тя е пример, че когато не се отказваш от желанията си, те задължително се сбъдват.

Училищната библиотека в Трето основно е новото привлекателно място за всички ученици, на което те ще намират повече позитивност и сила да бъдат щастливи. Към „Тайната градина“ – библиотеката – няма таен вход. Наречена е така, защото там стоят под ключ томове ценни знания, които могат да ни разкрият необикновената красота на живота. Наречена е и "градина", като място за срещи и приятни изживявания. На нейна територия ще се организират срещи - разговори за повече пълноценни часове в училище. "Тайната градина" се намира на 4-ия етаж на училището, лесно достъпна за всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK