Почетоха годишнина от гибелта на убитите партизани в местността Черенец

Снимки: Пресцентър

Наследниците на убития партизанин Емил Шекерджийски, председателят на ОбС на БСП – Кюстендил, инж. Росен Димитров, председателят на Български антифашистки съюз  (БАС ) Симеон Игнатов, председателят на читалище ,,Емил Шекерджийски 1919“ Мориц Машиах, представители на Комунистическата партия на България (КПБ), както и много симпатизанти на лявата идея поднесоха цветя и отдадоха почит към паметта на убитите партизани  в местността Черенец по повод 74 години от тяхната гибел.

,,Саможертвата на тези млади партизани е направена в борбата с фашизма, фашизмът,който е обхванал почти целият свят,както и в защита на своите идеали за по –добър и достоен живот на нас, идните поколения“-заяви по повод събитието председателя на ОбС на БСП – Кюстендил, инж. Росен Димитров и добави: ,,Това ни задължава да пазим  и отстояваме  тези идеали, за да покажем, че тяхната саможертва не е била напразна.“

Емил Шекерджийски,Крум Зарев,Стоян Лудев и Стоян Стоименов загиват в битка с военни и полицейски части на 3-ти август 1944г. в местността,Черенец край сeло Злогош, Кюстендилско.

 

КОМЕНТАРИ

4и4о19:29 - 06.08.2018
Ужас! Тоя с червената риза (инж.Р.Димитров) "кака Мая" къде ли не го бута(дори в ДАЙ) и все го гонят. Да му купи и още една риза.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK