Годишнината от рождението на Левски отбелязаха и в Сандански

Снимки: Община Благоевград

С кратка творческа програма пред паметника на Васил Левски Община Сандански отбеляза 181 години от рождението на Апостола. Децата от Детска градина „Радост“ поднесоха букет от стихове и песни, посветени на Апостола на свободата.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, поднесе венец и се поклони пред подвига и личността на великия българин.

Цветя поднесоха и Георги Георгиев – председател на Общински съвет Сандански, Народно читалище „Отец Паисий-1919“ – гр. Сандански, Профилирана Гимназия „Яне Сандански“ Детска градина „Радост“, политически партии. Въпреки делничния ден пред паметника на Васил Левски се събраха и множество граждани, сред тях деца и ученици.

Програмата завърши с благопожелания: „Помнете историята, вярвайте, следвайте завета, за да живеем в едно светло и спокойно бъдеще.“

Ликът на Дякона е фундамент на национално достойнство. Образът му гордо се издига в центъра на град Сандански вече втора година и напомня всеки ден посоката и идеала, в които да вярваме и да следваме, да помним миналото си, да съдим грешките си и да творим с делата бъдещето си, защото както самият той е казал – „Времето е в нас и ние сме във времето …“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK