Победители и емоции в петото издание на „Планинско изкачване Благоевград 2020“

Снимки: Община Благоевград

Състезанието премина при изключително тежки условия

Петият заключителен етап на „Планинско изкачване Благоевград 2020“ се проведе днес в Благоевград.

Състезанието премина при изключително тежки условия – на мокро трасе. Точно преди старта в Благоевград заваля дъжд. Това затрудни до известна степен състезателите и доведе до няколко рестарта. Въпреки лошото време обаче и тази година „Планинско изкачване“ събра стотици благоевградчани, които подкрепиха с присъствието си своите фаворити.

С благодарност към публиката и Община Благоевград за партньорството започна днес церемонията по награждаването, на която присъстваха заместник-кметът по обществен ред, сигурност и спорт, Любен Милев и инж. Евгени Терзиев, заместник-кмет по строителството.

Отлично се представиха организаторите от благоевградския клуб „Диамо“, които завоюваха 4-о място в отборното класиране, 3-о място в клас НС3, 4-о място в клас НС4 и 1-во място в клас „Лада“.

Пръв в генералното класиране днес завърши Мирослав Ангелов от “АСК Мегаспорт” с Шкода и време 7:00, 211.

Второ място за Пламен Камбуров от “ЛВ-Авто рейсинг тим” с Мицубиши с време 7:09, 679.

Третото място извоюва Искрен Веселинов от “Дианел рейсинг” с Хонда и време 7:27, 317.

Вчера кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов и заместник-кметовете инж. Евгени Терзиев и Любен Милев, присъстваха на официалното откриване.

Кметът инж. Томов приветства всички състезатели, организатори и присъстващи на събитието, като сподели, че за него е удоволствие да открие петия кръг от шампионата. "Пожелавам Ви да покажете всички свои способности и възможности. Пожелавам на всички Ви успех", каза инж. Румен Томов и завърши като отправи апел към гражданите на община Благоевград да не взимат пример от състезателите и да спазват правилата за движение.

Камен Михайлов, председател на Автомобилна федерация на България, благодари на кмета за оказаното съдействие при поредната реализация на събитието в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK