Победа за Пирин с 2:0 над Ботев Враца

снимка: infomreja.bg, архив

ОФК "Пирин" се наложи с 2:0 над борещия се да не изпадне тим на Ботев Враца. Орлетата доминираха през по-голямата част на двубоя и създадоха доста положения, но пропускаха при последния удар и пас. Победата не прави промяна в класирането, тъй като Локомотив Горна Оряховица печели служебно мача си със Спартак Варна и остава втори в класирането на точка от орлетата.

Те започнаха срещата в Ботев вихрено и до десетата минута създадоха три чисти голови положения. Първо Хаджииванов с глава пропусна, аз след него и Тасев не бе най-съобразителен в меле към 8-та минута. Малко по-късно отново Хаджииванов бе в центъра на събитията, но останал сам срещу вратаря удари външната страна на мрежата. Гостите имаха претенции за дузпа в 11-та минута, но главният рефер Гинчев остана категорично безмълвен.

В 23-та минута те пропуснаха и единственото си чисто голово положение в мача, като Найденов стреля неточно от близо до вратата. В 30-та минута пиринци изпълниха заучено положение при ъглов удар, като Костадинов напредна в наказателното поле и отбеляза за 1:0.

През втората част орлетата продължиха да доминират, но сгъстената защита на врачани им създаваше проблеми. В 51-та минута Тасев бе съборен в наказателното им поле, но реферът отново не отсъди най-тежкото наказание. Отново Тасев се опита да изпробва изстрели от далечно разстояние, но бе на няколко пъти неточен. В 75-та минута младото крило пропиля най-чистото си положение, останал очи в очи със стража Митов.

Край на спора в мача сложи Попев, който бе точен с глава в 82-та минута, отново след корнер и центриране на Тасев. До края гостите успаха да останат и с десет души, след като Л. Петров бе изгонен за втори жълт и респективно червен картон. В следващия кръг Пирин печели служебно мача си срещу Спартак Варна, а Локомотив Г. Оряховица гостува на Септември Симитли в Крупник.

Състав на Пирин: Костов, Попев, Николов, Сандев, Стоев, Костадинов, Коцев, Благов, Тасев, Хаджииванов и Златинов. След почивката влязоха още Тошев, Наков и Тончев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK