Победа с №5 си пожелаха социалистите в Благоевград в Деня на победата

снимки: infomreja.bg

Пълна победа на изборите с бюлетина № 5 си пожелаха кандидат-депутатите от пиринската листа на Коалиция за България на заключителния си предизборен концерт. Датата 9-и май – Ден на победата и Ден на Европа, те приеха като добър знак за финала на кампанията и предстоящото спечелване на парламентарния вот.

Стотици поддръжници на лявата идея изпълниха докрай залата на драматичния театър в Благоевград, където с възторжени възгласи „Победа“ и с развети знамена посрещнаха водача на червения отбор Емил Костадинов.

„Ужасяващо и смразяващо е в началото на 21 век, във време на мир и принадлежност на България към семейството на цивилизованите и демократични страни, у нас да живеем с чувството, че под гибелна заплаха са демокрацията, конституцията, институциите и най-вече физическото оцеляване на хората. Близо 4-годишното управление на ГЕРБ лиши българите от възможността да живеят нормално и достойно да се съизмерват с другите европейци. Затова ГЕРБ си отива и слиза от спиларата на времето“, заяви от сцената кандидат-депутатът Емил Костадинов.

Според него все повече хора вече осъзнават необходимостта от радикална промяна. „България трябва да се освободи от диктаторския режим, наложен от ГЕРБ, от режима на тоталната неграмотност, на корупцията, на покровителстването на организираната престъпност, от режима, който се крепеше на страха и мачкаше бизнеса чрез силата на държавния апарат. Държавата бе превърната в репресивен инструмент за удовлетворяване на конкретни икономически интереси“, допълни Костадинов.

По думите му за три години и половина ГЕРБ не само са ограбили хората икономически, но са ограбили и историческото време, както и надеждата за развитие. „Затова все повече българи казват „Стига!“ на ежедневното грубо погазване на гражданските, нравствените и политическите норми от кликата на ГЕРБ, при това без никаква юридическа, медийна и обществена санкция“, каза още водачът на листата на Коалиция за България в 1 МИР – Благоевград.

Пред пълната зала в театъра Емил Костадинов подчерта, че Коалиция за България се нуждае от категорична победа над ГЕРБ, за да има силата да върне България по пътя на развитието и да поиска отговорност от партийната върхушка на ГЕРБ, злоупотребила с властта и довела хората до мизерия и отчаяние.

„Притежаваме силата, устрема, разума да не допуснем дестабилизация. Никой не може да си играе днес със съдбата на българите. България днес повече отвсякога има потребност от стабилност, за да върнем достойнството на възрастните хора, да дадем отново надежда на младите и да върнем България на хората“, призова кандидат-депутатът Емил Костадинов.

Свой апел към избирателите отправи и общинският лидер на БСП и кандидат за народен представител д-р Владимир Пандев. „Дошло е време разделно, или ние тях, или те нас. Но ние тях! Този, който обича своята родина, този, който е загрижен за нея, този, който гледа градивно в бъдещето, е закърмен с лявата идея и на 12 май ще гласува с бюлетина № 5 за победата – за нашата социална лява победа!“, заяви той.

В концертната програма на Коалиция за България се включиха и двама рожденици – Виктория Богданска, която пя в дует с Елена Бърдарова, и тенорът Юрий Николов, излязъл на сцената съвместно с оперната певица Теодора Петрова. За настроението на членовете и симпатизантите на БСП в Деня на победата се погрижиха още певицата Румяна Попова и фолклорни състави.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Диана19:41 - 10.05.2013
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!
12314:23 - 10.05.2013
Защо неси правите кампанията с дпс заедно немога да разбера???????????????
wdz10:39 - 10.05.2013
Анушка го гледа Емо като бог.
не ни е страх10:34 - 10.05.2013
Сред този кръстопът на мимолетности все по-натрапчиво изпъква следният въпрос: има ли някакво значение с колко ще “падне” или с колко ще се “вдигне” след два дни резултатът на групировката Борисов & Цветанов? По отношение на доминантите на публичния морал - никакво! Социологическият кантар на колебанията измерва малко над или малко под 20 процента подкрепа на предстоящите избори. За какво говори този факт? Че над милион от имащите право на глас заявяват, че са готови отново да бъдат прислужници, наемници, лакеи на хора от обкръжението на тази шайка, която ще остане в най-новата история на България със стъписващата неграмотност на своите управленски кадри, с просташкия стил на публичното си присъствие и с престъпните злоупотреби с обществените ресурси. Това е тежка диагноза. И означава, че покварата и падението, характерни за управлението на ГЕРБ през последните четири години, са поразили част от имунната система на обществото. Че хората дишат тази зараза, вдишват страх и издишват подчинение. Това означава неспособност да управляваш собствения си живот, неумение да удържиш бъдещето на собствената си страна.

FACEBOOK