По-високи такси поискаха директори на детски градини в Гоце Делчев

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

С 40 стотинки да бъдат увеличени дневните такси за детските градини в община Гоце Делчев, като общата сума за храноден за едно дете да стане от 1,60 на 2 лева, предлагат директори на детски заведения. Основният мотив за завишаването на таксите е изискването за здравословно хранене съгласно Наредбата за качеството на храните.

Досегашните 1,60 лева на ден са недостатъчни, за да се изпълнят изискванията на въведената от тази учебна година наредба за здравословно хранене, коментират директори на детски заведения в Гоце Делчев.

Таксите за детските градини в общината не са променяни от години. Ако предложението на директорите бъде одобрено, месечната такса ще бъде увеличена с около 10 лева. За да не се стига до отлив на деца, колективите на детските заведения подготвят предложение до Общинския съвет, в което ще настояват държавата да поеме част от финансирането на здравословното хранене на малчуганите.

На последното заседание на местния парламент общинските съветници решиха предложението да бъда гласувано, едва след като родителите бъдат запознати с новата наредба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK