По-висока мотивация = по-успешен бизнес!

Замисляли ли сте се колко по-успешен би станал бизнесът Ви, ако Вашите служители са силно мотивирани?

За да имате печеливш бизнес, трябва да имате доволни от работата си хора.

Ние в Счетоводна къща ”Крестън БулМар – Кюстендил” сме загрижени за успеха и развитието на бизнеса на своите клиенти и приятели и затова ще споделим своето разбиране във връзка с някои техники за повишаването на мотивацията в служителите.

На първо място, не всички хора имат еднакви потребности и затова трябва да разберете какъв човек стои срещу Вас, какви средства за мотивация ще бъдат най-ефективни за него.

Какво би накарало служителите в една фирма да работят по-добре? Ще кажете повече пари, да, но не е съвсем така. Не е само заплащането, а и финансите в една фирма не са безкрайна величина, за да растат безкрайно и възнагражденията.

          *  Имайте позитивна нагласа към персонала - реална и искрена.

          *  Отдавайте уважение и признание - Вашите служители имат нужда от уважение, обратната връзка е важна. Хвалете служителите си дори и за малки успехи в ежедневната им работа. Положителното отношение към тях и работата им показва, че те са част от "семейството" и работата им се цени като това може да доведе и до по-добри финансови условия.

           *  Не налагайте мнението си на всяка цена - общувайте така, че колегите ви да знаят, че крайното решение е Ваше, но тяхното мнение не е без значение за Вашите решения.

           *  Развивайте неформалните отношения - чрез тях се получава повече и по-достоверна информация за атмосферата на работа, за нагласите, за реалните проблеми още в самото им начало. Изгражда се реална двупосочна връзка.

           *  Платете им колкото заслужават - даването на справедливо парично възнаграждение показва, че цените приноса им към екипа. Когато някой вярва, че не оценявате усилията му, ще потърси работа другаде. Може да внедрите различни бонусни схеми, обвързани с постигнатите резултати.

           *  Малко релакс - отделянето на време от работния ден за кратка игра или пускане на весела музика дава почивка на хората от иначе еднообразната работа през деня и ще засили продуктивността им.

           *  Социални стимули - за някои хора личният комфорт е най-важен и подобни средства за мотивация могат да бъдат дребни подаръци за личен празник, Коледа.

           *  Други придобивки - какво ще кажете за ваучери за храна? Право на ползване на служебен автомобил, служебен телефон, възстановяване на средства за транспорт до работното място и много други. 

Когато служителите се чувстват ангажирани с компанията, успехът е неминуем. Затова си заслужава да се създаде такава работна среда, която да мотивира и вдъхновява служителите Ви да дадат максимума от себе си.

Това са накратко съветите на Счетоводна къща ”Крестън БулМар – Кюстендил” за по-добрата мотивация на персонала. Бихте могли да ги използвате, както и да ги дообогатите в зависимост от ситуацията във Вашата фирма и Вашите служители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK