По случай юбилея на ВиК-Благоевград: 60 дървета пуснаха корени там, където се пречиства водата

Снимки: ВиК-Благоевград и Вlagoevgrad-news.com

По повод 60-годишния юбилей на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград засадиха 60 фиданки декоративни дървесни видове край пречиствателните станции

60 фиданки декоративни дървета засадиха в Благоевград, Разлог, Гоце Делчев, Сатовча там, където се пречиства питейната и отпадъчните води. Липа, червен дъб, китайски мехурник, каталпа пуснаха корени при пречиствателните станции за питейна вода и отпадъчни води в Благоевградско. Инициативата за озеленяване и облагородяване ареала на пречиствателните станции е на управителя на ВиК инж. Росица Димитрова по повод юбилейната годишнина на ВиК.

Всички, отговорни в процеса по довеждане на питейната вода до дома ни и отвеждане на отпадъчните води и съпътстващите дейности, се включиха в зелената инициатива за 60-годишния юбилей. Експертите от всички отдели засадиха дръвче.

Управителят на дружеството инж. Димитрова засади дъб, символ на вечността при пречиствателната станция за питейни води край село Дъбрава. Край дървото на инж. Димитрова се подредиха фиданки от различни декоративни видове, които скоро ще оформят красив парк край станцията.

Други 15 млади дръвчета пуснаха корени при пречиствателната станция за отпадъчни води край Благоевград. Дървесната композиция от липа, китайски мехурник, червен дъб и каталпа се оформи на площадката, която се пази за втори био басейн, какъвто ще е необходим като населението на Благоевград стане повече от 100 000. Там са дърветата, например, на главния еколог и главния счетоводител.

5 млади липи ще допълнят зелената система при централен склад на ВиК, където ще е мястото и на музея на водоснабдителното дружеството, който се реди за юбилейната 60-та годишнина. Другите 30 фиданки пуснаха корени край пречиствателните станции на ВиК в района на Разлог, Гоце Делчев, Сатовча, Кочан. Всяко дръвче си има стопани – отдел специалисти от дружеството. Всяко дърво ще бъде белязано и надписано впоследствие кой го стопанисва.

Залесителната акция е част от поредицата инициативи в юбилейната за ВиК 2017 година. Общо 60 дървета за 60-годишния юбилей. „Инициативите, които сме предвидили за цялата година са в синхрон с основното мото в ежедневната ни работа – „С отношение към всяка капка“. Съобразени са с дейността на дружеството и информираността и съзнанието, които трябва да има всеки – че всеки от нас има отговорност към всяка капка вода“, каза управителят на дружеството инж. Росица Димитрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK