По предложение на кмета Икономов: Ще поставят ли камери за скорост в населените места?

Снимки: Георги Икономов, община Банско

Кметът на Банско - Георги Икономов, участва в тазгодишната среща на местните власти, част от календара на Националното сдружение на общините в България.

"На срещата на местните власти в Албена имахме възможност да обсъдим актуалните проблеми, с които се сблъскваме при работата си. По време на дискусията за взаимодействието между полицията и местните власти, засегнахме и въпроса за даване възможност на общините да закупуват и използват камери за скорост в населените места. Това е едно мое предложение, което представих пред НСОРБ и министъра на вътрешните работи още през пролетта на 2016 г. Радвам се, че най-сетне тази идея се възприема и се търси възможност за нейната реализация", написа в личния си профил градоначалникът.

На 8. март 2016 г. бургазлия предизвика катастрофа в Банско, при която загина 32-годишната Наталия Тинчева.

Най-голямото общинско събитие и тази година предостави възможност за обсъждане на добри практики и провеждане на партньорски форуми.

Форумът, посветен на икономическата активност на общините, постави акцент върху възможностите на местните власти за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура и източници за финансирането й. 

Срещата със зам. министър-председателя Томислав Дончев и председателя на ДА „Електронно управление“ (ДАЕУ) Атанас Темелков по въпросите на електронното управление премина при голяма активност и интерес от общините.

"Трябва да припомня, че Банско е една от първите общини, които направиха възможно предоставянето на услуги по електронен път. Със своите 81 броя услуги още сме сред водещите администрации и не случайно през 2014 година получихме българския IT Оскар за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии от Българската асоциация по информационни технологии. Това разбира се, не ни успокоява. Стремим се непрекъснато да подобряваме достъпа на гражданите и бизнеса до нужните им услуги", каза по темата Икономов.

И тази година щандът на община Банско, с традиционните носии и фолклор, с банския бут и хубавото червено вино, бе най-атрактивният на изложението Общинско ЕКСПО‘2018.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK