По-лесно гласуваме на балотажа

снимка: infomreja.bg, архив

На втория тур на местните и президентски избори ни очакват по-малко кандидати и по-малко и по-къси бюлетини, пише dnes.dir.bg.

Както и на първият тур, така и на втория, може да се гласува само със знак Х, задължително със син химикал, в квадратчето срещу името на избрания кандидат. Допуска се излизане от квадрата, без обаче да бъде засегнат съседният. Иначе може да се поиска нова бюлетина. Всеки избиращ има право на една грешка.

Преди да влезе избирателят в "тъмната стая" член на секционната комисия поставя печат, а след попълването и втори. Може да се гласува с до 3 бюлетини. Една със сигурност за президент, а ако не са избрани кмет на община и кмет на кметство, ще има още една или две. Единствено в 11 селища ще избират между трима кандидати, тъй като там двама от тях са с равен брой гласове.

На втория тур на президентските избори за доверие се борят двойките Росен Плевнелиев - Маргарита Попова и Ивайло Калфин - Стефан Данаилов.

В 18 областни центрове в страната ще се проведе втори тур на местните избори. Ето кои са кандидатите, които ще се борят за кметския пост. Основните политически партии ще премерят сили на втория тур в 18 областни центрове в страната. Битката за кметския пост продължава във Варна, Плевен, Смолян, Пловдив, Перник, Ловеч, Велико Търново и Русе. Балотаж ще има още в Разград, Ямбол, Сливен, Силистра, Търговище, Стара Загора, Хасково, Благоевград, Враца и Видин.

Във Варна за поста градоначалник ще се борят Кирил Йорданов и бизнесменът Веселин Марешки. В Пловдив изборът е между областния управител Иван Тотев и досегашния кмет Славчо Атанасов.

В Плевен един срещу друг се изправят Димитър Стойков и Найден Зеленогорски. Подкрепа на втори тур ще търсят и в Разград. Битката там е между Денчо Бояджиев и Валентин Василев. В Перник в борбата за кметския стол участват представителки на нежния пол – досегашната кметица Росица Янакиева и Ирена Соколова. Кметското място в Сливен ще си оспорват на втори тур Кольо Милев и Йордан Лечков. На балотаж в Смолян ще се срещнат Дора Янкова и Николай Мелемов. /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK