По инициатива на ЖГЕРБ в Благоевград бе открита изложба на икони

снимки: Пресцентър ГЕРБ

По инициатива на Жени ГЕРБ снощи в Общински изложбени зали - Благоевград бе открита традиционната изложба на икони. За трета поредна година в навечерието на Националния празник – 3 март, ЖГЕРБ – Благоевград събират в галерията творби на благоевградски художници. Тази година 10 автори показаха над 50 икони в експозиция под мотото „Към вярата – наша сила и победа”.

Изложбата беше съпроводена и от благотворителен базар на мартеници, изработени от Младежи ГЕРБ.

„Датата 3-март отдавна е надхвърлила баналните измерения на историческото. Когато я отбелязваме, ние, днешните българи, трябва ясно да съзнаваме, че всъщност честваме възкресението на поробеното ни Отечество. Изложбата, която откриваме днес, е изпълнена със символика. От стените на галерията ни гледат очите на светците, превъплътени от вдъхновението на истински майстори на четката. Дух, талант и божествено се сливат в едно, и то точно в навечерието на 3-ти март. Денят на нашата свобода, която макар донесена на руските щикове, бе платена с подвига и саможертвата на предците ни без които и не би била мислима новата история на България. Тук, в този момент, пред очите на светците, нека помним, че 3-ти март е не само Денят на освобождението, но и денят на българското мъченичество", заяви при откриването на изложбата областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева.

Отец Андон Шавулев от православен храм „Въведение Богородично” разказа за църковните предания, описващи първите икони и тяхното значение за съхраняване на православната вяра.

Откриването на изложбата уважи и председателят на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов.

Евродепутатът Мария Габриел изпрати поздравителен адрес до организаторите на съвместната инициатива, посветена на националния празник.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ
снимки: Пресцентър ГЕРБ
снимки: Пресцентър ГЕРБ
снимки: Пресцентър ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Гражданин20:15 - 03.03.2013
Те нямат ли си друга работа, освен да си правят евтиният пиар... Заради тези ли мижитурки накарах цялата рода да гласува, нямам думи просто!
?!?15:05 - 03.03.2013
ЖГЕРБ, МГРБ, БГЕРБ, ДГЕРБ, ЦГЕРБ- вече така ще учат децата азбуката в училище...
Браво16:42 - 02.03.2013
Бравооооооооооооооо
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK