По инициатива на Андрей Новаков: Пиеса за Стамболов гостува в Европейския парламент на 3 март

По случай Националния празник на България, 3 март, в Европейския парламент в Брюксел ще бъде изиграна постановката „Духът на поета“ от Стефан Цанев.

Инициативата за единственото по рода си събитие е на най-младия евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. В пиесата оживяват образите на едни от най-бележитите български политици - Стефан Стамболов и Захарий Стоянов във време, в което България изживява бурно икономическо и социално развитие. 

„За първи път Европейският парламент ще се превърне в сцена, за да приюти духа на българската история по случай Националния празник на Република България“, заяви Новаков. По думите му,  целта на събитието e да събере българската общност в сърцето на Европа точно в този специален за всички българи по света ден. 

В „Духът на поета“ на режисьора Маргарита Младенова, Христо Мутафчиев влиза в ролята на един от най-бележитите държавници в историята ни – Стефан Стамболов. В един диалог със Захари Стоянов, изигран от Валентин Танев, двамата разплитат възлите на историческата ни памет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK