По 53 кг храна раздават на социално слаби в Благоевград

снимки: Община Благоевград

По петдесет и три килограма храна бяха раздадени на социално слаби от Благоевград днес. Това се случи в рамките на програма „Благотворителност“, организирана за пета поредна година от Български червен кръст и Държавен фонд  „Земеделие“.

Кампанията стартира в 13:00 часа в двора на 9 ОУ училище. В откриването й се включи кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. Той подчерта, че помощите са индивидуални и ще бъдат раздавани в рамките на един месец.

Кампанията се финансира от Европейския съюз, като от нея може да се възползва всеки социално слаб, включен в списъците на социалните служби.

Целта на традиционната инициатива е местните власти, съвместно с Български червен кръст, да подпомогнат хората в неравностойно положение.

Списъците, по които се раздават помощите, са изготвени от социалните служби по места, а хранителните продукти са предоставени от интервенционалните запаси на Европейския съюз.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

елада17:50 - 07.11.2012
Хубаво ,раздават се помощи но какво се вижда на снимката , пак циганите са на първа линия. ПИТАМ ВИ ГОСПОДИН КМЕТЕ АКО АЗ СЕ ОЗОВА НА ОПАШКАТА ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧА ХРАНА. ДОКОГА ЩЕ ГИ ХРАНТУТИМ ТИЯ МАНГАЛИ. СРАМОТА Е ! ЗАШО СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ ПРЕД ОЧЕВАДНОТО. БЪЛГАРИТЕ РАЖДАТ ПО ЕДНО И ЛИ ДВЕ ДЕЦА А ТИЯ СЕ ПЛОДЯТ КАТО ЗАЙЦИ . СТИГА ВЕЧЕ . ЕСКОС.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK