Осем години затвор за мъж от с. Микрево за нападение с брадва

Снимка: Infomreja.bg

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград, съдът е признал за виновен Н. Алексиев (на 59 години) от с. Микрево, като го е осъдил на осем години „Лишаване от свобода“ за извършен от него опит за убийство.

Подсъдимият Алексиев е от с. Микрево, общ Струмяни и се е занимавал с отглеждане на овце.

В началото на м. февруари 2015 г. му била направена забележка от И. Манолски да не пуска животните си да пасат в лозето му, защото ще го съсипят, а да изчака да прибере реколтата. Алексиев изразил недоволството си, като му отвърнал, че същият завзел много имоти и го заплашил да го „закопа с кирка“.

На 14.02.2015 г., в деня на честването на празника Трифон зарезан, собственикът на лозята събирал пръчките, останали след подрязване на лозовите насаждения. Мъжът запалил стара трева и храсти, намиращи се в неговата ливада до лозята.

В един момент се появил Алексиев, който приближил Манолски. Той вдигнал носената с него малка брадва и нанесъл удар с острата част на оръдието в главата на мъжа.

От силния удар пострадалият политнал напред и паднал по гръб, като успял да вдигне ръка, за да се предпази. Тогава нападателят му нанесъл още два удара, след което го изритал по тялото с крак и избягал.

На виковете на пострадалия се отзовал работещ наблизо съсед, който успял да го качи в автомобила си и го закарал при семейството му, което подало сигнал за случилото се на телефон за спешни случаи 112. На Манолски била оказана незабавна медицинска помощ, след което той бил транспортиран до МБАЛ Благоевград, а впоследствие хоспитализиран в УМАЛСМ „Пирогов“ в гр. София.

От заключението на съдебно-медицинска експертиза се установява, че на пострадалия Манолски е била причинена закрита черепно-мозъчна травма, голяма порезна рана на лявата ушна мида и увреждания между пръстите и по повърхността на дясната ръка. И трите удара са били нанесени с умерена към значителна по интензитет травмираща сила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK