По 300 лева месечно си гласуваха съветниците от Сатовча. Зайра Ибишева се отказа от хонорарите, дарява ги за лечение на болни деца

Росен Думанов /в средата/, снимка: Infomreja.bg

По 300 лева месечни заплати си гласуваха общинските съветници от Сатовча на последното заседание преди дни. За размера на месечните хонорари са гласували повече от 50 % от народните избраници и решението им вече е факт.

"Почти всички общински съветници и от новия местен парламент са заможни хора. Те са успели бизнесмени, лекари и зъболекари с по няколко частни пракики, собственици на фирми и други престижни и добре платени професии, но нито един от тях не се отказа от парите, които ще получава за двата дни работа месечно в Общинския съвет и през този мандат", коментираха хората от Сатовчанско, които са наясно, че съветническите заплати са за сметка на данъкоплатците.

По време на дебатите на последната сесия е имало и предложение месечните хонорари на парламентаристите от община Сатовча да са в рамките на 1 лев, а останалите суми да се използват за благоустрояване или за благотворителна дейност.

Според протокола, изпратен в Областната администрация в Благоевград, само един общински съветник от Сатовча се е отказал от месечните си възнаграждения. Това е Зайра Ибишева от Местна коалиция "За община Сатовча". 

На заседанието тя е обявила, че дарява хонорарите си за работата си в Общинския съвет на учредения фонд от кмета Арбен Мименов за подпомагане на болни деца на територията на община Сатовча.

Както ИНФОМРЕЖА писа, в Гоцеделчевско има още един общински съветник, който се отказа от възнагражденията си. Бизнесменът Росен Думанов вече насочи съветническата си заплата за обучението на местен студент.

В Гоце Делчев все още не са гласувани хонорарите на общинските съветници от новия местен парламент, но Думанов е категоричен, че ще удвои полагащата му се сума за работата му като съветник с лични пари за благородната кауза.

Избирателите от целия регион приветстват постъпката и на двамата съветници Росен Думанов и Зайра Ибишева с надежда, че още съвестни народни избраници от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча с добър бизнес и приходи ще последват примера им.

 

Зайра Ибишева
Росен Думанов

КОМЕНТАРИ

Paco17:25 - 20.12.2015
Bravo. Dano ima poveche takiva hora sus takiva dobri dela
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK