По 150 лева еднократна помощ за първокласник в община Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Всяко семейство с доход до 350 лева на член има право на еднократна целева помощ за деца, които през тази учебна година ще са в първи клас.

Подаването на заявления вече е започнало, а крайният срок е 30 септември 2012 г.

Документите се приемат в Дирекция „Социално подпомагане“, на партера на Община Благоевград и в изнесения клон на Дирекцията, на ул.“Полк. Дрангов“ №37.

Еднократната помощ е в размер на 150 лева, а при подаване на заявленията трябва да бъдат представени лична карта, акт за раждане на ученика, удостоверение за записана учебна година и удостоверение за получени доходи.

 

КОМЕНТАРИ

Георгиема15:56 - 15.08.2012
Не мога да разбера защо тази еднократна помощ се обвързва с доходите на член от семейството? Недоумявам каква е причината моето дете, което ще бъде първокласник да не получи еднократна помощ, защото майка му - аз съм се тормозила 6 години, учила съм, родителите ми са разходили огромни средства по образованието ми, намерила съм си кадърна работа и доста добре заплатена, родила съм две деца....и съответно...едното от тази година ще бъде първокласник... Ходих и аз и попитах в нашата Дирекция за тази еднократна помощ. Отговориха ми, че е обвързана с доходите... Е, добре...За моето дете/деца няма детски надбавки или както ги наричат "семейни" от 35 лева на месец, защото имам висок доход. За моето дете няма еднократна помощ за първокласник, защото имам висок доход... Какво има за моето дете, питам аз... Но за децата от малцинствата има... Тази политика не мога да я разбера...Повярвайте ми... Възмутена съм, разочарована и огорчена от всичко случващо се тук - на територията на нашата "мила Родина"...
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK