Традиционният концерт „Рок Елешница“ събра стотици фенове

Снимки: Община Разлог

В мащабното юлско рок събитие взеха участие банди от Англия, Македония и България, които забиваха световноизвестни хитове и авторски парчета чак до ранните часове на нощта. Събитието се проведе за шеста поредна година и събра стотици меломани от страната и чужбина.

Повреме на традиционния концерт „Рок Елешница“ се проведе и кампанията „Обичам живота, живея здравословно“. 

Основната цел на проекта „Обичам живота, живея здравословно“ е да съдейства за изграждане на социално отговорно поведение сред младежите на възраст 15-29 години чрез насърчаване на здравословен и активен начин на живот. Сред целите на проекта са още увеличаване броя на младите хора придобили умения чрез обучение за безопасно поведение и избягване на рискови за здравето практики; изграждане на пълноценен живот на подрастващите чрез физическа активност и спорт.

С помощта на специализиран екип, работещ към проекта, бе организиран поход с цел посещение на събитието в с. Елешница. Младежите бяха запознати с различните видове зависимости и информирани как да се предпазят от тях. Обяснени им бяха влиянието и вредите от различните зависимости върху човешкия организъм. Разяснено бе и какви са ползите от спорта, здравословното хранене и движението сред природата.

Проектът се осъществява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта за 2018 и със съдействието на Министерството на Младежта и спорта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK