ПМГ ”Яне Сандански” отпразнува 95-годишнината си с шествие и концерт

снимки: infomreja.bg

Най-старото учебно заведение в Гоце Делчев и региона ПМГ ”Яне Сандански” отпразнува почти вековна годишнина по подобаващ начин, акцента на който падна върху  традицията и високото професионално ниво на учителите и сериозната  подготовка  на учениците от елитното училище, тъй като в него освен средното си образование те получават и успешния си старт за реализация в професионален и житейски план.

Точно на 18 май 2015 година ПМГ „Яне Сандански" отпразнува своята 95-годишнина. Празникът започна с внушително шествие. То премина по централния булевард, начело на което наред с учениците, бившите и настоящи учители и възпитаници застанаха директорът Елка Божикова, заместник-кметовете на Гоце Делчев Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, общински съветници и общественици.

Многоцветното шествие на младостта и красотата на Гоце Делчев бе предвождано от мажоретен състав. Голямата зала на Дома на културата едва събра множеството учители, ученици, управници и бивши възпитаници на ПМГ "Яне Сандански", които изразиха своята възхита и признателност към настоящото ръководство на учебното заведение и общината за грандиозните постижения в цялостното обновяване на материалната база и високото качество на обучение, което получават в него младите хора от региона.

Директорът на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова почти два часа връчваше персонални награди и почетни значки на учители и ученици за особени заслуги, извисили името на гимназията на най-високо ниво в българското образование.

Изключително дълъг бе списъкът на наградените ученици от така наречената гвардия "Лицата на успеха" - лауреати от международни и национални олимпиади и други състезания.

От името на кмета Владимир Москов и общинската администрация заместник-кметът Валери Сарандев също връчи грамоти на десетки ученици от ПМГ "Яне Сандански", постигнали успехи на общински, регионални, областни и други състезания, конкурси и олимпиади.

”Имаме основание днес да празнуваме и да се гордеем всички, защото 95 години гимназията изпраща в университетите в страната и чужбина, както и в живота зрели и отговорни хора. Благодаря на всички колеги и учители от нашето училище, които приехте каузата на българското образование като своя лична съдба, осъзнали, че вървим бавно, но сигурно по път без лаврови венци, път, който могат да извървят само хора като вас, надживели пошлост и дребнавост, за да сеете всеки ден семената, ууверени, че ще берете класовете на науката и просвещението" - с тези думи се обърна към учителската гилдия в елитната гимназия директорката Елка Божикова.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

!!!14:44 - 19.05.2015
Браво на Елка Божикова, един истински директор!
Иван23:43 - 18.05.2015
По-малка табелка нямаше ли,ще ми извади очите надписа.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK