ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, стартира дарителска кампания

Снимки: Infomreja.bg

ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, откри официално дарителска кампания в подкрепа на подготвяния център за високи постижения на учениците в областта на природните науки и екологията.

Дарителската кампания е под шапката на 45 – годишнината на школото.

Временнно изпълняващият длъжността директор на учебното заведение в лицето на Екатерина Паскалева запозна присъстващите със същността на проекта, спечелен преди две години към Фондация „Америка за България“.

„В проекта е включен цялостен ремонт на 6 класни стаи и още 3 лаборатории. След две години забавяне и неосъществен синхрон на двата проекта – за ремонт на цялата сграда и проект „Център за високи постижения на учениците в областта на природните науки и екологията“, училището загуби от финансирането на фондация „Америка за Българи“ и се наложи актуализиране на идейните проекти и на финансовия план. Такава фондация винаги разрешава осъществяването на даден проект с доза съфинансиране. При нас то е вече 25 % от стойността на целия проект“, уточни Екатерина Паскалева.

Финансовият принос може да бъде осъществен срещу свидетелство за дарение чрез внасяне на пари в брой в касата на училището или чрез паричен превод по банкова сметка:

IВAN: BG10STSA93000010268815 
BIC: STSAВGSF
Банка: ДСК Кюстендил
Училищно настоятелство на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“

Задължително е посочването на воля на дарителя, която може да бъде:
• за изпълнението на проекта „Център за високи постижения в образователния процес" към Фондация „Америка за България“
• за модернизиране на базата на училището като цяло;
• за финансиране на конкретни дейности по тържественото честване на  45-годишнината на училището.

 „Нашето желание е ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ е да бъде един научен център, който да привлича вниманието не само в нашия град и в областта, но и на национално ниво. В тази връзка е тази дарителска кампания, за да се изради един модерен център с модерна апаратура и кабинети. Да бъде на нивото на съвременния век. Трябва да отговаряме на този повик, да може да привличаме децата и да постигаме резултатите. Училищното настоятелство настава зад тази идея и я подкрепя, призовавам всички бивши ученици на това училище с богата история да се обединим и да направим своите мечти реалност“, каза Иван Андонов – председател на Училищното настоятелство.

Това училище заслужава! С тези думи се обърна Владислав Стойков – председател на Обществения съвет на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

„Тези деца заслужават да направим всичко възможно, за да им осигурим база, която да може да им дава знания, които да им помогнат да се реализират в живота в областите, в които са поели своя път. Този проект наистина ще бъде нещо ново и ще създаде един добър център, с който да може Кюстендил да се гордее. Моят призив е който с каквото може да помогне. Помагаме за училището, помагаме за децата!“, допълни Владислав Стойков.

Проектът е на стойност 200 000 лева, от които близо 50 000 лева учебното заведение трябва да осигури самостоятелно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK