ПМГ - Кюстендил, с облачна платформа G Suite за образованието

Снимка: Infomreja.bg

От месец януари 2019 година ПМГ „ Проф. Ем. Иванов“ – Кюстендил, стартира въвеждането на облачната система G suite за образованието. Тя обхваща всички дейности свързани с работата на администрацията, на учителите и учениците.

Електронната кореспонденция между училището, неговите възпитаници, родителите или настойниците ще се провежда чрез защитени пощенски кутии и “облачни” приложения. Освен опазване на чувствителните лични данни за потребителите, платформата G Suite за образованието осигурява и инструменти за подобряване на качеството на комуникацията и екипната работа в училище.

Всички учители и ученици в училището до края на учебната година ще разполагат с профили за достъп до всички техни документи, презентации, проекти, тестове, учебни задания, домашни работи и други материали независимо кога и къде.

Облачна платформа G Suite за образованието включва полезни инструменти за общуването, организацията на информацията и учебния процес като електронна поща (Gmail), диск (Drive), формуляри (Forms), групи (Groups), календар (Calendar), сайтове (Sites) и класна стая (Classroom).

Google G suite за образованието се внедрява в ПМГ " Проф. Ем. Иванов" съвместно с Център за творческо обучение - София и е част от проект "Център за високи постижения на ученици по природни науки и екология", финансиран от Фондация "Америка за България" по Програма "Училища на Бъдещето" и проект Училище в облака.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK