Приеха Система за прием в първи клас на общинските училища в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

На редовно заседание на ОбС - Благоевград, местните парламентаристи приеха с мнозинство Система за прием в първи клас на общински училища на територията на община Благоевград.

За осъществяването на приема в първи клас за всяко населено място с повече от едно училище, общините  разработват  Система за прием. Водещ критерий е близостта на училището до постоянния/ настоящия адрес на детето и определеният прилежащ район на училищата за обхват на учениците; деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище.

Проектът за Система за приема в първи клас цели гарантиране реализирането на националната образователна политика, при спазване на принципите за осигуряване правото на задължително училищно образование; равен достъп до качествено образование и приобщаване на всяко дете, прозрачност на управлението и предвидимост на развитието на училищното образование, автономия за провеждане на образователни политики, самоуправление и децентрализация и ангажираност на общината по въпросите за образованието.

 За учебната 2019/ 2020 година в Благоевград ще се осъществи прием в първи клас в училищата II ОУ „Д. Благоев“, III ОУ „Д. Талев“, IV ОУ „Д. Дебелянов“, V СУ „Г. Измирлиев“, Средно училище „Иван Вазов“, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, VII СУ „Кузман Шапкарев“, VIII СУ „Арсени Костенцев“, IX ОУ „Пейо Яворов“ и XI ОУ „Хр. Ботев“.

Проектът, условията, нужните заявления и декларации за кандидатстване може да откриете на посочения линк http://www.blgmun.com/cat96/informacia/ в  сайта на Община Благоевград. Всички необходими документи ще бъдат качени и на сайтовете на училищата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK