Откриха изчезнал от дома си 82-годишен мъж

Снимка: ОДМВР - Бургас

Издириха и 30-годишен, напуснал дома си на Коледа

За по-малко от четири дни в ОДМВР - Бургас, успешно приключиха два случая по установяване местоположението на изчезнали лица, преди официално те да бъдат обявени за издирване.

В късния следобед на 1-ви януари в дежурната оперативна част на ОДМВР – Бургас, е получено съобщение за изчезването на 82-годишен мъж от село Руен. Същият последно е забелязан между село Руен и Айтос, докато управлявал лекия си автомобил „Фолксваген Шаран”, с разградска регистрация.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Издирване” към отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, и Районни управления – Поморие, Созопол, Приморско, Средец, Руен и Малко Търново.

Наложило с възрастния човек да бъдат проведени множество телефонни разговори / над 70 на брой/, в които същият, вероятно поради здравословни проблеми / старческа деменция/, подавал погрешни данни за местоположението си, както и за автомобила, с който се придвижвал.

Създадена е организация за издирването му, като са включени екипи на Районни управления в Приморско и Созопол, горски служители и ловци.

Пенсионерът е открит в добро здравословно състояние в гориста местност над село Равадиново, в близост до т.нар. „Кале”. Пренощувал е в гората, но благодарениe на високите температури не е получил измръзване.

След като е локализиран, е предаден на служители от Районно управление – Руен, по съответен ред, с цел откарване до дома му в село Руен.

 Вторият случай е свързан с изчезването на 30-годишен мъж от Царево, напуснал обитаваната от него къща в село Велика навръх Коледа. Предприети са множество оперативно-издирвателни действия, като са разпитани живеещата на семейни начала с него, баща й и други познати.

Мъжът е локализиран в района на вилна постройка в село Велика, където се криел от дни. Според обясненията му, причина за изчезването е страх от саморазправа след възникнал скандал с бащата на приятелката му.

Мъжът не изчезва за първи път, като и в предишни случаи обясненията за постъпките му са били неадекватни и провокирани от употребата на алкохол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK