Пловдивчани намериха страховита твар с рог на главата

Снимка: БЛИЦ

Пловдивчани попаднаха на странно същество в пазарджишкото село Црънча. Когато видяли гадинката, в първия момент се стреснали, но решили да я снимат, за да попитат и други хора какво всъщност е това, но без резултат, никой не бил виждал подобна твар. 

Хората първоначално оприличили животното на малка змия, тъй като имало почти същата окраска. Дължината му била около 15 см  и с дебелина 3 пръста. Най-интересното било, че главата му била по-широка сравнение с тялото и на нея имало рог, което било доста стряскащо. Освен това, странното същество си имало крака и език, пише trafficnews.bg.

Пловдивчаните преровили интернет и разбрали, че и други хора са имали среща с подобно същество, но никой със сигурност не може да каже какво е това.    Твърди се, че това може би е „ларва“ на голяма нощна пеперуда „Мъртвешка глава“ или молец с наименование  Elephant hawk moth. А вие знаете ли какво точно е това създание? Дали пък не е голяма нощна пеперуда „Пауново око“?

Мъртвешката глава е пеперуда от семейство Sphingidae. Едра, с размах на крилете до 12 cm. Гърдите ѝ са тъмнокафяви, на гръбната страна с шарка в охрав цвят, наподобяваща човешки череп с две бедрени кости под него. Elephant hawk moth Разпространена е в цяла Европа, чак до Китай. Гъсениците наподобяват змия с цел да объркат птиците, за да не ги ядат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK