Петя Аврамова отива в Рилския манастир, проверява пътя

Снимка: Infomreja.bg

На 15 юни падат всички мерки, освен социалните

На 15 юни падат всички мерки, освен социалните. Това каза премиерът Борисов по време на заседание на Министерския съвет, което се провежда присъствено за пръв път след облекчаването на мерките във връзка с коронавируса.    

Борисов заяви, че има недомислие в заповедта за предпазните маски. „Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски”, коментира премиерът. „Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, само да останат социалните мерки”, каза Борисов, предава Нова телевизия.

Със свое постановление правителството одобри допълнителен трансфер за 2020 г. по бюджета на Столична община в размер на 15 000 000 лв. за изграждане, разширение, основен ремонт и реконструкция на детски градини и детски ясли на територията на общината.

Одобрени са и разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1 800 000 лв. за благоустрояване и подпомагане на Рилския манастир „Свети Иван Рилски“, Бачковския манастир „Успение Богородично“, Троянския манастир „Успение Богородично“, манастира „Света Троица“ в местността Кръстова гора, както и за Софийската духовна семинария. 

Необходимите средства за Столична община се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г., а допълнителните средства по бюджета на Министерския съвет са за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK